Oldalak

Magamról

Saját fotó
Éltető erőm a népzene-néptánc öröme, s hogy ezt továbbadhassam másoknak. Úgy hiszem, mindez nem is könnyű feladat. Emellett igyekszem összeegyeztetni a tanítást,muzsikálást, versenyeket, családot,háztartást, s nem utolsó sorban kedvenc időtöltéseim egyikét, legyen szó gyöngyözésről, hímzésről. Íme, egy kedves idézet: "Van valami végtelenül csodálatos a zenében.Nem úgy hat gondolatainkra, ahogyan a szavak teszik; egyenesen szívünket, szellemünket szólítja meg, lelkünk legbenső magját és gyökerét. A zene megnyugtató és egyszerre felkavaró; nemes érzéseket ébreszt; könnyekké olvaszt bennünket..."

2013. szeptember 6., péntek

Egy kis vidámság a szürke hétköznapokra

Becsengettek minden iskolába...s mondhatnánk: " ...itt van az ősz, itt van újra..."
Értekezletek, órabeosztás...minden lezajlott. S így elkezdődtek a dolgos hétköznapok, hétvégi fellépések, fesztiválok, s  pihenés gyanánt egy kis kézművesség!

Ím most pár darab kontydíszt mutatok nektek. Vidám színeket használván, gombbal, gyöngyökkel kiegészítve a kis horgolt rózsákat, franciacsatokat.

Mindezzel feldobhatjuk kontyunkat, hajfonatunkat, akár copfunkat is. De a még bátrabbak gyűrűként is viselhetik  kis rózsákat!

Szivárványszín kontytűk

Franciacsat, az ősz színeivel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése