Oldalak

Magamról

Saját fotó
Éltető erőm a népzene-néptánc öröme, s hogy ezt továbbadhassam másoknak. Úgy hiszem, mindez nem is könnyű feladat. Emellett igyekszem összeegyeztetni a tanítást,muzsikálást, versenyeket, családot,háztartást, s nem utolsó sorban kedvenc időtöltéseim egyikét, legyen szó gyöngyözésről, hímzésről. Íme, egy kedves idézet: "Van valami végtelenül csodálatos a zenében.Nem úgy hat gondolatainkra, ahogyan a szavak teszik; egyenesen szívünket, szellemünket szólítja meg, lelkünk legbenső magját és gyökerét. A zene megnyugtató és egyszerre felkavaró; nemes érzéseket ébreszt; könnyekké olvaszt bennünket..."

2011. szeptember 29., csütörtök

Apró örömök: a pengetőtartó

Ma ismét mentem iskolába, a gyerekek nagy örömére! Sajnos múlthéten beteg voltam, így elmaradtak az órák.


Az idei évben sok pici kezdő kis citerásom van, kiket már az első órán megleptem egy kis névre szóló aprósággal. Nagyon örültek neki.


A mai napon egy legényke volt az első, szőke hajú, kék s huncut szemű fiúcska. Ő választott elsőnek. A kék tulipántot választotta, s csillogó szemmel pakolászta apró kis pengetőit az új tartójába.




S ezen felbuzdulva a "nagyok" is fognak kapni.... :)
Természetesen nincs két egyforma sem, s remélem egy ideig nem fogom azt hallani: "de Andi, tudod, a pengetőm biztos az ágy alatt bujkál....." és kedves hasonló történetek a koboldokról melyek az éj leple alatt elvitték a Pengetőt :))

2011. szeptember 27., kedd

Az elveszett....

Kedves olvasóim, nézelődők!






Egy kicsit "elvesztem", de már ismét itt vagyok, s leszek is!
                           Újult erővel, nyári beszámolóval, s az eddig készített apróságokkal.



Szeretettel: Dalosmadár